Naponta új receptek

Ünnepi muffin receptek

Adventi Muffin
Elkészítés: A barackot és a mazsolát apróra vágjuk, ráöntjük a pálinkát, amitől puha és ízletesebb lesz. A vajat felolvasztjuk, és kikenjük vele a fémformákat, a maradékot pedig félretesszük, mert még szükség lesz rá. Közben a sütőt 200 fokra melegítjük, majd egy tálban a lisztet, a sütőport, a fűszereket összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pálinkás barackot és mazsolát. A két tojást habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, a megmaradt vajat és a mézet, és alaposan összekeverjük. Lassan, kanalanként adagoljuk a lisztes keverékhez. Figyeljünk, hogy a masszánk a piskótáénál kicsit sűrűbb legyen. A formákba töltjük a tésztát, és 20 percig sütjük. Ez a mennyiség 12 adagra elegendő. Mignonpapírba tesszük, és porcukrozzuk, a sütemény fedeles dobozban hosszú ideig tárolható.
Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack,
  • 5 dkg mazsola,
  • 3 ek barackpálinka
  • 12 dkg vaj vagy margarin (a vajtól tovább puha)
  • 10 dkg cukor,
  • 25 dkg finomliszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • fél mkk őrölt fahéj,
  • fél mkk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás,
  • egy ek méz,
  • fél dl tej

 
After Eight Muffin
Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rájuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük.
A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból
 
Hozzávalók:

  • 19 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 db After Eight lapocska          
  • 1 tojás
  • 0,7 dl olaj 
  • 2 dl író (vagy kefir)

 
 
Forralt boros Muffin
Elkészítés:

A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverni, majd egyenként belekeverni a 3 tojás sárgáját. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verni. (Tudjátok: a tojás fehérjét előbb habosra kell verni, és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab!)
Közben muffinsütőt ki kell kenni vajjal, liszttel megszórni vagy pedig 2 db muffin papírformát rakni egymásba és azokat a muffinsütő mélyedéseibe tenni. A sütőt 170 fokra (gáz 3-as) előmelegíteni.
A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverni. A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverni, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük. A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Hozzávalók:

  • 14 dkg vaj,
  • 12 dkg cukor,
  • pici só,
  • 3 tojás sárgája,
  • 3 tojás fehérje,
  • 14 dkg liszt,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 6 dkg darált (reszelt) étcsokoládé,
  • 75 ml lehűtött, fűszerezett forralt bor.

 
Karácsonyi Muffin Kandírozott gyümölccsel
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket es a cukrot összekeverjük, a keverek, közepében egy mélyedést alakítunk ki. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejet es a kandírozott gyümölcsöket, majd az egészet beleontjuk a lisztes tálba. A kétféle hozzávaló összekeverésével egy időben adjuk hozza az olvasztott vajat is. A tésztát a kikent formákba kanalazzuk es 2-3 mandulát teszünk mindegyik tetejére. 220 C-on kb. 18-20 percig sütjük.
Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál `mézes `fűszerkeverék
  • 1 csésze (por) cukor
  • 1 csésze kandírozott gyümölcs
  • 2 tojás
  • 1 csésze joghurt   
  • 1 csésze tej
  • 10 dkg vaj (olvasztott)    
  • mandula (egész)

 
Vörös áfonyás Karácsonyi muffin.
Elkészítés:
Az egyik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a másikban a nedveseket. Gyors mozdulatokkal összevegyítjük a kettőt, hozzáadjuk az áfonyát, a mazsolát es a mandula felet. A kikent muffin formákat 2/3-ig toltjuk a tetejüket megszórjuk a maradék mandulával.
205 C-on kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só   
  • 2 csésze tejföl
  • 1/3 csésze tej       
  • 1/2 csésze olaj
  • 1/2 teáskanál mandula aroma
  • 2 tojás
  • 1 1/2 csésze fagyasztott vörös áfonya (cranberries)
  • 1/2 csésze szeletelt mandula
  • 1/4 csésze mazsola (aranyszínű)

 

Friss Áfonyás Karácsonyi Muffin
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbonát, a sót es a szerecsendiót. A keverékhez hozzáadjuk az áfonyát es a mandulát. Az olvasztott vajat elkeverjük a narancslével es a narancshéj reszelékkel, majd hozzáadjuk a tojást es felverjük. Ezt könnyű mozdulatokkal összekeverjük a lisztes keverékkel. 180 C-on kb. 18-20 percig sutjuk.
Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze liszt  
  • 1/2 csésze kukoricaliszt
  • 3/4 csésze cukor              
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió 
  • 1/2 csésze apróra vágott friss vörös áfonya
  • 1/2 csésze darált mandula (durvább darálású)
  • 1/3 csésze vaj
  • reszelt narancshéj
  • csésze narancslé
  • 1 tojás

Maraschínós Karácsonyi Muffin
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a sárgabarackokat, a cseresznyéket es a diót. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat es az almaszószt is. A kétféle anyagot, tésztát könnyeden összekeverjük, kikent formákba kanalazzuk 200 C-on kb. 15-20 percig sutjuk.
 
Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 tojás      
  • 1/2 csésze vaj (olvasztott)
  • 1/2 csésze almaszósz       
  • 1/3 csésze mazsola
  • 1/2 csésze aszalt sárgabarack - egy éjszakán át
  •  beáztatva, majd lecsöpögtetve és apróra vágva
  • 1/3 csésze apróra vágott dió
  • 12-18 maraschino cseresznye (félbevágva)

 
Karácsonyi Forralt Boros Muffin
Elkészítés:
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A nedves és szárak hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd óvatosan elegyítjük, és hozzáadjuk a tojáshabot.  A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 150 g darált mandula
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet. só
  • 250 g méz
  • 2 tojás
  • 200 ml forralt bor (tehát fűszerezett)   
  • 3 ek olaj
  • 1 tk fahéj
  • 0, 5 tk szegfűszeg (őrölt)
  • 4 ek kandírozott gyümölcs (de ízlés szerint lehet helyettesíteni)
  • citrom v. narancs aroma

 

-----

http://receptek.jpp.hu/trackback/9

Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás?

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Fontos a mese?

Csak a felolvasás vagy hangos mese is jótékony hatású?

A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, k&...

Profi túlélőcsomag

Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben.

Irányított, kiválóan célzott cselekvések, eredményt h...